Waarom en voor wie?

Chantal truffel ceremonie
maike truffel ceremonie

Waarom, voor wie en is het veilig? Een truffelceremonie doe je met een bepaalde intentie. Dat is voor iedereen persoonlijk. Het kan zijn dat je een hele specifieke intentie/uitdaging of vraag hebt. Truffels worden steeds vaker ingezet als therapeutisch hulpmiddel en kunnen je waardevolle inzichten opleveren die je verder helpen of oud zeer aanraken wat aandacht en heling nodig heeft. Het kan ook zijn dat je een diepe nieuwsgierigheid voelt om te ontdekken wat er voorbij je denkende brein en je ego te vinden is of meer verbinding zoekt. Zoek je echter slechts vermaak en heb je het idee dat het een simpel drugsfeestje betreft dan zit je hier bij Lichtwijzer helemaal fout. Een telefonisch intakegesprek en een ingevuld en ondertekend intakeformulier zijn sowieso voorwaarden voor deelname.

Belangrijk:

Je kunt niet deelnemen aan een truffelceremonie wanneer je:

– Zwanger bent of borstvoeding geeft;
– Medicatie gebruikt die niet samen kan met truffels, zoals bijvoorbeeld antibiotica, antidepressiva, slaapmiddelen en medicatie voor ADHD/ADD, maagklachten, hartproblemen of hoge bloeddruk;
– Nu of in het verleden te maken hebt gehad met psychoses, schizofrenie of borderline of wanneer er een indicatie is dat je hier aanleg voor hebt;
– Allergisch bent voor schimmels;

We gaan ervan uit dat je bij het invullen van het intakeformulier eerlijk bent en je eigen gezondheid en veiligheid serieus neemt. Indien je medicijnen gebruikt, neem dan contact op met je arts.

Is het veilig?

magische truffels

Er zijn inmiddels veel onderzoeken gedaan naar de invloed van truffels waaruit blijkt dat truffels niet verslavend en ook niet schadelijk voor het lichaam zijn. Uiteraard moeten eerder genoemde contra-indicatie strikt in acht genomen worden. Daarnaast is een goede voorbereiding van groot belang en mogen truffels ABSOLUUT in geen geval gebruikt worden in combinatie met drugs of alcohol of bepaalde medicatie. Ook voorafgaand aan de ceremonie dien je je daarvan te onthouden. Zoals eerder gezegd spelen set en mindset een grote rol op de gehele ervaring. Dus is het in die lijn niet aan te raden een truffelceremonie in deze vorm bij te wonen wanneer je je bijvoorbeeld extreem angstig of somber voelt.

Scroll naar boven