magische truffels

Wat zijn magische truffels? Als plantmedicijn staan truffels erom bekend te kunnen bijdragen aan spirituele ontwikkeling, bewustwording en het verhelderen van uitdagingen die je tegenkomt op je pad. Ze kunnen je daarnaast in contact brengen met je innerlijke wijsheid. Truffelceremonies kunnen nieuwe inzichten opleveren of oud zeer in kaart brengen zodat het kan gaan helen. Iedereen ervaart de reis op zijn of haar eigen manier en voor de meesten is een hele bijzondere en waardevolle spirituele ervaring. Met de juiste voorbereiding, setting en mindset kun je dus met behulp van een truffelceremonie in relatief korte tijd ongekende resultaten creëren waardoor je (nog)meer vanuit je hart mag gaan leven.

Wat zijn magische truffels?

de bizon en de wolf ceremonies

We kennen natuurlijk de truffels die we in de keuken gebruiken voor bijvoorbeeld een heerlijke truffelrisotto. Dat zijn echter niet dezelfde truffels die we bij de ceremonie gebruiken. De magische truffels die we gebruiken bevatten namelijk de stof psilocybine, een stof die geestverruimend werkt en je naar andere staten van bewustzijn kan brengen.
Truffels vallen onder wat we ‘psychedelica’ noemen. Psychedelisch betekent “dat wat de geest zichtbaar maakt”. 

Magische truffels worden onder andere door natuurvolkeren gebruikt als spiritueel vervoersmiddel en als heilig medicijn voor genezing en heelwording.

De staat waarin je  komt door de truffels vertoont veel overeenkomsten met de staat van een zeer diepe meditatie.

De truffel is het onderste gedeelte van de paddenstoel en groeit dus onder de grond.

Ten slotte: Magische truffels zijn uiteraard legaal in Nederland.

Wat doen de truffels?

psilocybine therapie

Na inname duurt het ongeveer 30-45 minuten voor je de werking van de truffels gaat voelen. Wat je ervaart is voor iedereen anders en kan ook per keer verschillen. Ter illustratie een aantal mogelijkheden. Vaak begint het met fysieke gewaarwordingen. Je lichaam gaat misschien warmer of kouder of lichter of zwaarder aanvoelen. De truffels nodigen je uit om mee te gaan op reis. Dit is het moment om vol vertrouwen jezelf toe te staan de controle los te laten en de uitnodiging te aanvaarden.  

Je zintuigelijke gewaarwordingen kunnen nu ook intenser worden. De muziek die afgespeeld wordt raakt je bijvoorbeeld dieper en/of kleuren worden rijker. Je tastzin kan bovendien veranderen, het gevoel van je eigen vingers op je huid of de stof van je kleding.  Er zijn daarom ook oogmaskers en oordopjes beschikbaar voor degenen die de behoefte voelen zich meer af te sluiten. Emoties kunnen zich daarnaast snel afwisselen. Het kan zijn dat je even onbedaarlijk moet schaterlachen of plots zonder aanwijsbare ontroerd bent.

Als je echter veel weerstand ervaart bij deze verandering en verruiming van je bewustzijn kan het heel soms gebeuren dat je even een gevoel van angst of verwarring ervaart. In dat geval staat er altijd een ceremoniebegeleider voor je klaar om je te helpen vol vertrouwen verder te reizen.

Fysieke gewaarwordingen verdwijnen hierna soms wat naar de achtergrond en je zet je reis voort op een dieper niveau. Velen ervaren dat dit een beetje in golven komt.

De truffels kunnen je helpen om diep te ontspannen zodat er ruimte ontstaat. Ze kunnen je helpen helderder te zien wie je bent in je ware kern, zonder alle muurtjes, schillen en brillen die in de loop der jaren hebt opgepikt en bewust of onbewust meedraagt.

Verschillende lagen, emotioneel, fysiek, mentaal of spiritueel kunnen aangeraakt worden en eventueel ook geheeld worden.

Het is dus mogelijk oude, onbewuste patronen en overtuigingen los te laten zodat je meer in vrijheid en vanuit liefde kan gaan leven.  

Zoals gezegd is elke reis dus voor iedereen anders, telkens weer. Sommigen ervaren diepe inzichten, anderen spelen de hele reis met sensaties. Daarom is het belangrijk dat je geen verwachtingen koestert. Dat je in de eerste plaats met een open hart en hoofd op reis gaat, erop vertrouwend dat het je brengen zal wat je nodig hebt met een bereidheid om te ervaren.

Wat doen de magische truffels?

psilocybine therapie
Scroll naar boven